Biografie Peter De Pauw

Peter De Pauw is een Vlaams toneelauteur en regisseur in hart en nieren. Het merendeel van zijn geschreven toneelstukken zijn kluchten, komedies en tragikomedies; telkens mooi uitgetekende karakters en stukken met een dieper verhaal. De lach en de traan liggen dicht bij elkaar. Via de lach komt de boodschap des te vlotter binnen.

Zijn meest gespeelde komedie is "verkiezingskoorts", een niet-politiek blijspel over schijn en werkelijkheid. Maar ook "vrouwen met ballen", een tragikomedie over vriendschap en bowling of "Viva la Vida!" een tragikomedie over ouderdom zijn warm aanbevolen. Eerder op zoek naar een klucht? Dan zijn "Bling Bling! ", over een diamantroof of "Abramacabra" over een illusionist met een dode assistente aanraders.


Peter is al sinds zijn twaalfde gebeten en bezeten door alles wat met theater en musical te maken heeft. Eerst acteerde hij zelf verschillende jaren in muziek- en theaterstukken bij het jeugdtheater. Daar kon hij zich alle aspecten van het theater eigen maken. Hij zette er ook zijn eerste stappen als toneelauteur door het schrijven en regisseren van zijn eerste toneelstuk.

In 1999 zette hij de stap naar het volwassenentheater. Zijn meest memorabele rollen speelde hij in: Het derde rijk in de vierde wijk, Een vreemde luis in huis, De Stoel van Stanislavsky, Een vloog over het Koekoeksnest, ... Na vele mooie rollen is Peter sinds 2005 enkel nog bezig als regisseur en toneelauteur. Ondertussen staan er al 14 uitgegeven toneelstukken, tragikomedies, komedies en kluchten op de teller en ook twee bewerkingen en vertalingen. Het aantal regies bij verschillende amateurgezelschappen is haast niet meer te tellen.


Als het gaat om regisseren, verkiest hij een goede (deuren)komedie of klucht. Als regisseur krijgt hij energie van de actie en de "positieve vibe" die daarbij naar boven komen. De energie die je als auteur, regisseur of acteur in het stuk steekt, worden losgelaten op de zaal die de avond van hun leven beleven. Ook tragikomedies schuwt hij niet. Mooie personages met een ontroerend en warm verhaal, maar altijd met de nodige humor, een rode draad in zijn leven en teksten. Zijn motto is dan ook: "mensen een aangename tijd bezorgen, dat is mijn hobby!"


Alle toneelstukken zijn:

Peter geeft als toneelauteur zijn stukken uit in eigen beheer. Via www.peterdepauw.com kan je een speeltoelating aanvragen. De auteursrechten worden door SABAM/UNISONO beheerd en kunnen daar aangevraagd worden.

Heb je vragen of wil je een komedie, klucht of toneelstuk op maat? Aarzel dan niet om contact op te nemen.